Lestijden

Mijn werkdagen zijn dinsdag, woensdag en donderdag (aan kinderen dinsdag en woensdag). Ik geef alleen overdag les.  De lessen zijn in principe op een vaste dag en tijd. De lessen vinden plaats van september t/m juni. De schoolvakanties voor de regio Haarlem worden gevolgd. Ik hanteer een opzegtermijn van 1 maand.

De kinderlessen duren 30 minuten. De lessen voor volwassenen zijn naar wens iedere week 30 of 45 minuten of 1 x per 14 dagen, 45 minuten.  Ben je gevorderd dan raad ik 60 minuten aan.  

Alle lessen zijn individueel. Ik geef dus geen groepslessen.

Tarieven: zie startpagina.

 

Earz app

In de lessen wordt gebruik gemaakt van de Earz app: een prachtige toevoeging  van het lesmateriaal om op een speelse manier het noten lezen, leren luisteren en muziektheorie aan te leren. Deze app is bij de lesprijs inbegrepen.  Earz is beschikbaar voor PC/Mac/Chromebook en Android/iOS.

Voor meer informatie:  https://www.earz.eu/


EPTA - European Piano Teachers Association

Ik ben lid van de EPTA. EPTA is dé vakvereniging van en voor professionele pianisten en pianodocenten.

EPTA Nederland biedt een platform, waar collega’s elkaar ontmoeten, informeren en inspireren. EPTA brengt kennis en ervaring bijeen omtrent alle facetten van het pianospelen en piano-onderwijs.

EPTA is stevig geworteld in de klassieke muziektraditie en wil ook recht doen aan de hedendaagse diversiteit in muziekstijlen, waaronder pop en jazz.

EPTA stimuleert leden om zich na het behalen van het vakdiploma in de breedte en diepte te blijven ontwikkelen. Tevens richt EPTA zich op het bevorderen van internationale contacten en informatie-uitwisseling.

EPTA organiseert congressen en studiedagen en geeft  Piano Bulletin uit, een vakblad dat driemaal per jaar verschijnt.

Leden van EPTA kunnen hun leerlingen laten deelnemen aan de landelijke graadexamens.

EPTA wil gesprekspartner zijn voor en samenwerking zoeken met organisaties en personen uit het werkveld, zoals de conservatoria en wetenschappelijk onderzoekers. Aldus wil EPTA de ontwikkelingen in het werkveld volgen en mede vorm geven. Waar nodig neemt EPTA initiatieven om de belangen van het pianospelen in Nederland te behartigen. (Bron: Epta)Lessen

Ik heb 2 ruimtes waar ik les kan geven. Eén ruimte met een Yamaha C3 vleugel en de ander met een Klein Paris vleugel. Het hangt af van de wens van de leerling op welke vleugel er wordt gespeeld.

 Plezier in het pianospelen staat bij mij voorop, natuurlijk is een solide basis     daarbij wel belangrijk.  

 Zelf ben ik klassiek geschoold maar in mijn lessen is zeker plek voor andere   stijlen zoals pop, jazz en boogie & blues. Ook wordt er desgewenst aandacht     besteed aan akkoordenleer. 


Pianoles en Coronamaatregelen

De volgende maatregelen worden in acht genomen:

  • Handen wassen bij binnenkomst
  • Er zit meer tijd tussen de lessen waarin de toetsen, lessenaar en pianokruk worden schoongemaakt met waterstofperoxide 3% en een desinfecterend schoonmaakmiddel
  • Er staat handgel in de lesruimte
  • De ruimte wordt geventileerd
  • De docent en leerling houden 1,5 m in acht
  • De docent zit niet pal naast de leerling maar op 2 meter afstand en gebruikt een Digitale Piano
  • De lessen worden afwisselend in 2 ruimtes gegeven
  • Handen wassen bij vertrek
  • Heb je klachten? Blijf dan thuis

© Copyright Pianolespraktijk Haarlem